Klinik Psikolog

Klinik Psikolog
Yetişkin ve Ergen Terapisti
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Psikoloji lisans ve aynı üniversitede Klinik Psikoloji yüksek lisans eğitimlerini sırasıyla; “Çocukluk Çağı Travmalarının ve Duygusal Şemaların Kişilik Bozuklukları ileİlişkilerinin İncelenmesi“ ve “Genç Yetişkinlerin Algılanan Ebeveyn Tutumları, Bilişsel Esneklikleri Ve Duygusal Şemaları Arasındaki İlişkilerin İncelenmesi” tezleriyle tamamlamıştır.
Lisans döneminde başlamakla birlikte özel gereksinimli bireylere yönelik çeşitli atölye ve psikososyal destek çalışmalarında bulunmuştur. Yine lisans döneminde zorunlu stajı kapsamında Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’nda 10 ay süreyle özel gereksinimli bireyler ve ailelerine yönelik psikososyal destek çalışmaları, değerlendirme görüşmeleri, psikolojik ön değerlendirme çalışmalarında aktif rol almıştır. Yine aynı dönemde Çapa Tıp Fakültesi’nde Prof. Dr. Öget Öktem ve çalışma arkadaşları ile nöropsikolojik vaka gözlemleri, nöropsikolojik testler ve vaka değerlendirmelerini içeren bir staj süreci içerisinde bulunmuştur.
Yüksek lisans eğitimi süresince 2 yıl süreyle özel bir rehabilitasyon merkezinde kurum müdürü olarak görev yapmıştr. Bu süreçte özel gereksinimli bireyler ve ailelerine gönüllü psikolojik ve sosyal destek projeleri yürütmüştür. Yüksek lisans eğitimini Bilişsel Davranışçı Terapi ekola bağlı olarak sürdürmüş olup klinik psikoloji alanındaki süpervizyon çalışmalarını yine aynı ekol ile devam ettirmiştir. Yüksek Lisans eğitimi sürecinde Çocuk ve Ergen temelli öğrenim veren Beykent Üniversitesi’nden ek dersler almıştır.
Lisans ve Yüksek lisans eğitimleri sonrasında Yıldız Teknik Üniversite Aile Danışmanlığı eğitimini tamamlamış olup İstanbul Psikodrama Enstitüsü Psikodrama Grup Psikoterapisi Temel Aşama eğitiminin ise 3. yılındadır. Prof. Dr. Doğan Şahin’den Dinamik Psikoterapi ve Aktarım Odaklı Psikoterapi eğitimlerini tamamlamış olup bu doğrultuda terapi süreçlerini yürütmektedir.
• CATTEL 2A – 3A ZEKA TESTİ
• ÇOK YÖNLÜ KİŞİLİK ENVANTERİ – MMPI
• DRAW A PERSON (BİR ADAM ÇİZ) TESTİ
• KENT EGY ZEKA TESTİ
• BELİRTİ TARAMA TESTİ (SCL-90)
• BİLİŞSEL DAVRANIŞÇI TERAPİ – PROF. DR. M. HAKAN TÜRKÇAPAR
• DİNAMİK PSİKOTERAPİ TEMEL EĞİTİMİ – PROF. DR. DOĞAN ŞAHİN
• AKTARIM ODAKLI PSİKOTERAPİ EĞİTİMİ – PROF. DR. DOĞAN ŞAHİN
Çalışma Alanlarım

Bireysel Terapi
Bireysel terapi, danışanın yaşamında karşılaştığı duygusal zorlukların ve kişiliğe dair sorun veya bozuklukların bir terapist eşliğinde çözüme ulaştırılmasını hedefleyen psikoterapi tekniğidir.
Bireysel terapide en önemli noktalardan biri danışan ve terapist arasında kurulan ilişkidir. Terapist sürece eşlik eden, danışanın problemleri üzerinde derinleşmesini, bir kavrayış ve kabulleniş edinmesini destekleyen konumdadır.

Aile & Çift Terapisi
Çift ve Aile Terapisi (ÇAT), psikolojik sorunların ilişkiler içinde oluştuğu ve problemli etkileşim kalıplarından kaynaklandığı teorisine dayanan bir ruh sağlığı disiplinidir. Aynı zamanda “evlilik ve aile terapisi” , “aile terapisi”, “aile danışmanlığı” ve “sistemik terapi” isimleriyle de bilinir. Psikolojik problemlerin ilişkiler içinde etkili bir şekilde tedavi edilebileceğini gösteren bilimsel araştırmalar ÇAT’ın günümüzde dünyanın pek çok ülkesinde yaygınlaşan bir disiplin haline gelmesine yol açmıştır.

Ergen Terapisi (14 yaş ve üzeri)
Ergen terapisi, genellikle 12 -18 yaş aralığında ergenlik çağındaki bireyler ile yapılan bir terapi türüdür. Ergen terapisinde, terapistler ergenlik çağındaki bireylerin kendilerini tanımalarına, anlamalarına, isteklerini fark etmelerine yardımcı olarak, onları farklı bir pencereden bakmaya yönlendirmektedir. Ergen terapisinde, ergenler yaşadıkları zorluklara karşı farklı bakış açıları geliştirerek, sorunlarının neden kaynaklandığını anlayacak, sorunlarının çözümü ile ilgili farklı yollar geliştirecekler ve bunların sonucunda da hem kendileri ile barışacaklar hem de çevreleri ile daha iyi ilişkiler kurabilecekleri bir senaryo hedeflenir.